5 funcționari publici, reținuți după ce ar fi eliberat ilegal peste 600 de permise. Momentele când trucau examenele

5 funcționari publici, reținuți după ce ar fi eliberat ilegal peste 600 de permise. Momentele când trucau examenele
Foto: tv8.md

În perioada investigată, lunile noiembrie 2017-februarie 2018, membrii grupului, format din șefi din cadrul ASP și angajați ai patru școli auto din Chișinău, au fost urmăriți de CNA, reușindu-se documentarea a 393 de cazuri de fraudare a probelor teoretice și 219 a celor practice. În cadrul documentării, s-a stabilit că pentru susținerea acestora, se percepeau sume între 500 și 1500 de euro.

În fapt, investigatorii au documentat fraudarea examenelor, constatând implicarea directă a membrilor comisiei de examinare în indicarea răspunsurilor corecte, chiar în sala de examene, sau prin telefon.

De asemenea, au fost documentate și cazuri de susținere a examenelor de către unii membri ai Comisiei în locul candidaților.

Potrivit materialelor cauzei, în 9 la sută din cazurile investigate, candidații nu erau prezenți la susținerea probelor, iar un procent din nouă se aflau peste hotarele țării.

În această dimineață au fost efectuate peste 60 de percheziții la birourile și domiciliile unor angajați ai ASP, dar și la unii membri ai școlilor auto.

Cinci persoane, între care un șef și un adjunct de secție, dar și trei inspectori ai ASP, au fost reținute pentru 72 de ore, urmând ca și alte persoane să fie audiate. În urma perchezițiilor au fost depistați bani, documente și alt material probatoriu relevant pentru cauză.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, i...

Citește pe tv8.md