A treia persoană, inginer cadastral din Trușeni, reținut în dosarul primarului de Trușeni

A treia persoană, inginer cadastral din Trușeni, reținut în dosarul primarului de Trușeni
Foto: independent.md

Încă o persoană a fost reținută în dosarul primarului de la Trușeni. Este vorba despre un fost inginer cadastral, actual președinte al unei companii specializate în efectuarea lucrărilor cadastrale. Acesta este bănuit de complicitate la comiterea abuzului de serviciu, în urma căruia administrația publică locală din Trușeni a suportat prejudicii materiale considerabile.

La fel ca în cazul primarului Ion Apostol și a președintelui întovărășirii pomicole din aceeași localitate, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.

Amintim că primarul comunei Trușeni din suburbia capitalei, Ion Apostol, ales din partea Partidului Democrat, și președintele unei întovărășiri pomicole din aceeași localitate, au fost reținuți într-un dosar de abuz în serviciu. Potrivit CNA, cei doi ar fi organizat deposedarea întovărășirii pomicole din localitate de loturi de pământ cu ulterioara vânzare a acestora unor terți la preț de până la zece mii de euro.

Vedeți și: Primarul comunei Trușeni și președintele unei întovărășiri pomicole din localitate, reținuți pentru scheme cu zeci de mii de euro

Schema de înstrăinare a terenurilor, ce aparțin administrației locale din Trușeni, a fost deconspirată de CNA și procurori în urma unor ample investigații, începute încă în ianuarie anul curent. Potrivit materialelor cauzei, membrii grupului ar fi identificat doritori de a intra în posesia terenurilor, după care, c...

Citește pe independent.md