Adaos umilitor la salariu. Bucătarii și dădacele vor primi adaosuri de 500 de lei

„Să fie suplinit la salariul tarifar de bază care îl au la 31 august 2017 pentru bucătari, bucătari auxiliari, dădace grupele de creșă de la unu la trei ani și ajutori de educatori”, a declarat în cadrul ședinței CMC consiliera PSRM, Eugenia Ceban.

Consilierii municipali au propus un adaos de 50 la sută. Adică, la o mie de lei pe care o primeau până acum bucătarii se mai adaugă 500 de lei.

„Nu este o majorare de salariu, este un adaos la salariu care îl oferim din rezervele pe care le are municipiul Chișinău”, a precizat consilierul PSRM, Ion Ceban.

Liberalii au propus ca salariile angajaților din grădinițe să fie dublate. Propunerea nu a fost susținută însă de ceilalți consilieri, iar reprezentanta Direcției finanțe a invocat lipsa banilor.

„Eu v-am spus, voi sunteți acei care lingeți papucii la socialiști și pas cu pas demonstarți lucrul acesta de fiecare dată. Noi, fracțiunea PL, propunem cu 100 % majorarea”, a declarat Ion Cebanu, consilier PL.

„Alte resurse noi nu avem la moment și din acest motiv noi propunem numai 3 milioane 500 și ceva”, a precizat Valentina Văzdăuțan, șef adjunct direcția finanțe.

Potrivit bucătarilor, chiar și cu acest adaos, banii nu le vor ajunge nici pentru serviciile comunale.

„Desigur ajută, totuși e ceva adaos la salariu nostru pe care îl primim 1000 de lei. Cu prețurile de la noi cu 1500 nici serviciile comunale nu le achiți”, susține Ala Ma...

Citește pe tv8.md