Agenția de Investiții a prezentat situația privind promovarea brandului de țară. Un concept în acest sens va fi lansat în cadrul Moldova Business Week

Prim-ministrul Pavel Filip a fost informat, în cadrul unei ședințe, despre procesul de organizare a activității Agenției de Investiții, urmare a fuziunii Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova și a Agenției Turismului.

„Aceasta este una dintre cele mai importante agenții subordonate Guvernului. Acum contez să se miște lucrurile foarte repede. Ar trebui să avem un echilibru și să știm ce avem de făcut. De exemplu, la Ziua Vinului, a fost o scăpare că nu au participat și agențiile de turism”, a menționat premierul Pavel Filip, subliniind că domeniul turismului reprezintă un potențial foarte mare al țării noastre, care trebuie valorificat.

Directoarea Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc a prezentat raportul privind situația la zi a procesului de reorganizare a activităților operaționale, activitățile curente desfășurate și conceptul de promovare a brandului de țară, specificând că misiunea instituției este de a îmbunătăți imaginea turistică națională, în vederea atragerii investițiilor și creșterii exporturilor. Conceptul elaborat în acest sens, urmează a fi lansat oficial în cadrul evenimentului Moldova Business Week, care se va desfășura la sfârșitul lunii noiembrie curent.

În cadrul ședinței, a fost prezentat și un plan de acțiuni al agenției, care vizează: sporirea investițiilor în sectorul HORECA, digitalizarea informațiilor tur...

Citește pe realitatea.md