Alexandru Spiridon este noul SELECȚIONER al naționalei. Care e durata CONTRACTULUI și OBIECTIVUL impus de FMF

Fostul antrenor secund al echipelor Șahtior Donețk și Zenit Sankt Petersburg, Alexandru Spiridon, a fost numit astăzi în calitate de selecționer al echipei naționale de fotbal a R. Moldova.

Antrenorul, care a marcat primul gol din istoria naționalei noastre de fotbal, a semnat un contract pentru o perioadă de un an de zile, cu opțiunea de prelungire pentru încă un an. Clauza de prelungire a contractului se va activa imediat, dacă „tricolorii” vor ocupa primul loc în grupa preliminară a Diviziei D a Ligii Națiunilor, competiție care va debuta în acest an.

„Membrii Comitetului Executiv al FMF au votat unanim ca Alexandru Spiridon să fie noul selecționer. Cu toții îl cunoașteți foarte bine pe Alexandru, mai ales că are o experiență foarte bogată. A marcat primul gol din istoria naționalei noastre, a câștigat de mai multe ori campionatul în Ucraina cu Șahtior, dar și Cupa UEFA. Suntem bucuroși că a acceptat această funcție. Negocierile nu au durat prea mult și asta pentru că Alexandru știe unde a făcut primii pași în fotbal.

Fotbalul moldovenesc trebuie de ajutat de cei care s-au consacrat deja. Așa antrenori ca Alexandru trebuie să fie de folos republicii noastre”, a declarat președintele FMF, Pavel Ciobanu, în cadrul conferinței în care l-a prezentat pe noul selecționer.

Citește pe ziarulnational.md