Alexandru Tănase explică de ce a revenit la Ministerul Justiției: „Nu sunt de acord cu foarte multe lucruri în acest sector”

Alexandru Tănase a revenit în funcția de ministru al Justiției, declarând că intenționează să facă schimbări în domeniu, întrucât nu este de acord cu foarte multe lucruri în acest sector.

„Pentru mine a fost o provocare această invitație de a face parte din Guvern, anume pe domeniul justiției. Am acceptat propunerea, deoarece nu sunt de acord cu foarte multe lucruri în acest sector și cred că fiecare trebuie să folosească orice oportunitate de a face o schimbare spre bine, acolo unde este posibil”, a declarat Alexandru Tănase.

Prim-ministrul Pavel Filip, care l-a prezentat pe Tănase subalternilor a subliniat că scopul noului Guvern este de a fi mai aproape de oameni și de problemele lor. De altfel, aceasta este ideea Partidului Democrat, care a și schimbat sistemul electoral de vot în unul mixt, sub pretextul că politicienii trebuie să fie mai aproape de oameni.

„Să ne concentrăm pe lucrurile ce trebuie să le facă un Executiv: să fie mai aproape de oameni și de problemele lor, iar împreună să venim cu soluții”, a spus Pavel Filip.

Anterior, Alexandru Tănase a deținut funcția de ministru al Justiției între septembrie 2009 și mai 2011. În această perioadă, el a inițiat reforma justiției, promovând schimbarea statutului specialiștilor din domeniul avocaturii, notariatului, executărilor judecătorești, aceștia devenind liberi profesioniști. O altă modificare relevantă a fost efec...

Citește pe independent.md