Alexandru Tănase, înlocuit de Victoria Iftodi. Candidatura a fost anunțată de liderul PD, Vlad Plahotniuc

„Candidatura PDM pentru această funcție este Victoria Iftodi, actual judecător la Curtea Constituțională,” a spus Vlad Plahotniuc, președinte PDM.

Candidatura Victoriei Iftodi a fost înaintată spre aprobare președintelui de către premier. Igor Dodon nu a anunțat însă dacă o va accepta, iar purtătorul său de cuvânt nu ne-a răspuns la telefon. Pe facebook, șeful statului a scris doar că a aprobat demisia lui Alexandru Tănase. Democrații nu exclud însă că președintele ar putea fi suspendat, din nou, pentru învestirea noului ministru.

„Ce se va întâmpla „dacă”, „sau”, haideți să vedem cum o să reacționeze dl președinte. Cel puțin, noi avem anumit precedent, fără să intrăm acum în detaliu,” a declarat Adrian Candu, președintele Parlamentului.

Cât despre convorbirea telefonică dintre Alexandru Tănase și afaceristul Veaceslav Platon, în care cei doi discută despre frauda din sistemul bancar, democrații spun că este vorba de o campanie de intimidare. Refuză să spună însă cine a pus-o la cale.

„Că e opoziția, că sunt alte state, alte servicii. Cunosc foarte bine multe. Dacă o s-o spun, trebuie să vin cu probe imediat,” a adăugat Candu.

Victoria Iftodi a fost numită judecător la Curtea Constituțională de către Guvern, la mijlocul lui 2017. Anterior, aceasta a activat în cadrul Direcției notariat a Ministerului Justiției. A fost ulterior viceministru al Justiției, iar în perioada 2004-...

Citește pe tv8.md