Alina Russu: Textul proiectului de lege adoptat la adunarea grupului de inițiativă NU CORESPUNDE cu textul proiectului depus la CEC

Textul proiectului de lege adoptat la adunarea constituantă a grupului de inițiativă privind organizarea referendumului anti-mix nu corespunde cu textul proiectului de lege prezentat la Comisia Electorală Centrală. Este unul dintre argumentele prezentate de președintele CEC, Alina Russu, după decizia de a respinge cererea de înregistrare a grupului de inițiativă privind organizarea referendumului anti-mixt.

"Comisia a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă deoarece au fost încălcate mai multe prevederi legale cu privire la procedura desfășurată și cu privire la textul proiectului de lege. Procedura de înregistrare a participanților la adunarea consituantă a fost desfășurată pe parcursul întregii adunări, ori art. 163 alineat 2 din Codul Electoral prevede procedura de înregistrare se încheie la începutul adunării.

Au fost mai multe vicii în ceea ce vizează participanții la adunarea constituantă și de asemenea au fost indicate eronat numărul de voturi adoptate pentru subiectul supus referendumului și mai cu seamă pentru proiectul de lege cu privire la abrogarea legii 154. Or textul proiectului de lege adoptate de adunarea constituantă nu corespunde cu textul proiectului de lege depus de către reprezentanții biroului executiv al grupului de inițiativă la CEC.

Mai este un aspect care nu trebuie neglijat. Grupul de inițiativă nu a venit cu o soluție vizavi de ef...

Citește pe publika.mdTendințe