Analiștii despre prima victorie importantă în lupta cu Fake News

Domeniul, dar și pagina de facebook ce promovau știrea falsă că Andrei Năstase ar fi dat în arendă Chișinăul pentru 50 de ani arabilor au fost șterse. Asta după ce East Stratcom Task Force, proiectul european de combatere a campaniilor „știrilor false” a validat cazul de manipulare a cetățenilor din Chișinău și Republica Moldova. TRIBUNA a solicitat opinia unor analiști la această temă.

Victor Ciobanu: „Aceasta e o mică victorie împotriva știrilor false, dar este mult prea mică în tot noianul acesta de știri false și PR negru care se răspândește mult mai repede decât dovedim noi să reacționăm la ele. În opinia mea, este cea mai murdară campanie și fake news-urile fac parte din acest noian de știri, mai este și PR-ul negru. Referitor la știrea de care vorbim, cinismul situației constă în faptul că de fapt arabii care i s-au atribuit unui contracandidat, de fapt vor veni de pe cu totul altă filieră, sub formă de investitori prin legea promovată de actuala guvernare, cetățenie – contra bani.

Toate vizitele în Emiratele Arabe, cu deschiderea Ambasadei și chiar anunțul că se va ajunge la regim liberalizat de vize demonstrează clar care este vectorul și care este trendul politicii externe a actualei guvernări. Acum cred că pe ultima sută de metri, vor mai apărea deja alte postări, dat fiind că a fost neutralizată această minciună. Deja am văzut că se face o legătură ipotetică într...

Citește pe tribuna.md