Andi Cristea: „Propaganda rusă speculează orice pas greșit pentru a OTRĂVI PRIETENIA și relațiile dintre București și Chișinău”

Propaganda rusă speculează orice greșeală survenită pe axaBucurești – Chișinău pentru a produce neîncrederea partenerilor europeni în acțiunile României față de R. Moldova, a declarat, într-un interviu pentru Jurnalistii.ro, eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a plenului comunitar și președintele Delegației Comitetului Parlamentar de Asociere UE –R. Moldova.

De asemenea, Cristea a mai subliniat faptul că forțele politice de la București trebuie să sprijine formarea unei coaliții pro-europene la Chișinău în contextul alegerilor parlamentare din această toamnă, pentru ca drumul european al R. Moldova să nu fie deturnat de forțele pro-ruse.

În cadrul interviului Cristea s-a referit la ultima sa vizită în R. Moldova, când a participat la conferința interparlamentară „Georgia, R. Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”, găzduită de Parlamentul de la Chișinău și organizată în parteneriat cu Atlantic Council.

„Am folosit această ocazie pentru purta și o serie de discuții bilaterale la Chișinău cu responsabili politici. R. Moldova și, în general, relațiile cu statele Parteneriatului Estic se află constant pe agenda instituțiilor europene, interesul fiind cu atât mai mare în context electoral – nu vrem să ne scape printre degete ce am construit împreună cu atâtea eforturi în ultimii ani. De aceea, mes...

Citește pe ziarulnational.md