Andrei Năstase, despre decizia CEC: O nouă lovitură dată democrației și încă un abuz al regimului față de propriii cetățeni

Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a respinge cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului privind anularea sistemului de vot mixt este o nouă lovitură dată democrației de către guvernare și încă un abuz al regimului împotriva propriilor cetățeni. Este declarația președintelui Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

„Platforma Demnitate și Adevăr a susținut întotdeauna că referendumul este un mijloc constituțional de manifestare directă a democrației, la care trebuie de apelat cu încredere atunci când interesele țării și ale oamenilor o cer. În acest sens, am salutat, am susținut și susținem demersul eminamente civic al reprezentanților domeniului asociativ considerând necesară inițiativa de a pune presiune pe guvernarea antipopulară și coruptă prin intermediul referendumului legislativ cu efecte juridice imediate.

Platforma DA are experiența organizării colectării celor peste 400 000 de semnături pentru declanșarea referendumului de schimbare a modului de alegere și demitere a Președintelui statului, de reducere a numărului de deputați și a imunității parlamentare. A fost un exercițiu asumat complicat, dar extrem de eficient, care a demonstrat cu brio că cetățenii R. Moldova își doresc să fie parte la edificarea unui stat de drept în baza democrației participative”, a menționat Andrei Năstase.

Citește pe jurnal.mdTendințe