„Andrei Năstase nu ar fi APĂRUT în politică, dacă Țopa și Plahotniuc n-ar fi avut de împărțit nimic. Ar deveni un luptător INUTIL”

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr” (PDA), candidat la funcția de primar general al capitalei, Andrei Năstase, nici nu ar fi apărut în politică, dacă nu ar fi existat un conflict între nașul său de cununie, Victor Țopa, și actualul președinte al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc. De această părere e Alexandra Tănase, care a semnat un editorial în ziarul Timpul.

„Apariția lui Andrei N. în politica de la Chișinău n-a fost o surpriză, ci mai degrabă o nedumerire. Despre fratele său, Vasile, se știa că l-a slujit cu multă umilință la „Eu TV” pe fostul său stăpân „creștin-democrat”, până când cel din urmă n-a mai avut nevoie de el... Prin asociere cu acel V. Năstase, a apărut acest Andrei N. și seamănă leit la chip și la suflet. Totul pare a fi o taină, dar nu e chiar așa.

Andrei N. a apărut exact atunci când i-au poruncit mentorii săi din Germania. După ce merge înflăcărat prin „marșuri turistice” pe străzile Chișinăului, la braț cu Dodon și Usatâi și îl face pe liderul socialiștilor șef de stat, Andrei devine brusc un fel de proeuropean. Cum și de ce? Nu se știe”, scrie Tănase.

Citește pe ziarulnational.md