Andrian Candu a declarat că nu este unionist și că Unirea cu România ar putea duce la un război civil

Șeful Legislativului a menționat pentru sursa citată că Moldova istorică a fost parte a României și că noi vorbim limba română. „România ne ajută foarte mult și în ceea ce ține de vectorul extern european, și în ceea ce ține de infrastructură, și financiar. În anii 90, când s-a destrămat Uniunea Sovietică, se discuta mai mult despre chestiunea privind Unirea Moldovei cu România față de acum. Acum ponderea unioniștilor nu este mai mare 17% - 20%”, a afirmat Andrian Candu, fiind întrebat despre Unirea Republicii Moldova cu România.

În același timp, președintele Parlamentului a spus că are pașaport românesc din anul 1994. „Acest lucru nu înseamnă că nu-mi iubesc țara mea, Moldova. Și acest lucru nu înseamnă că nu sunt patriot al Moldovei”, a adăugat Candu.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor ucraineni, Andrian Candu a declarat că nu este unionist. „Țara noastră este multinațională. Noi avem, de exemplu, Găgăuzia la Sud și Transnistria la Nord. Cel mai prost scenariu în cazul unei uniri directe ( n.r. - a R. Moldova cu România) este un război civil cu victime, iar cel mai bun - unirea cu România a câteva sate, raioane sau a unei jumătăți din Chișinău.

Și în Constituție scrie că, în cazul unei decizii care ar duce la Unirea Moldovei, să zicem, cu România, găgăuzii vor avea dreptul la autodeterminare. Acest lucru ar însemna prăbușirea Republicii Moldova”, a subliniat șeful Leg...

Citește pe radiochisinau.md