Andrian Candu, despre „Memorandumul Kozak”: „Atunci a fost alt context politic. Acum suntem mai puternici”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a comentat numirea lui Dmitri Kozak în funcția de reprezentant special al Federației Ruse în Republica Moldova. „Cu regret, avem o experiență mai puțin plăcută cu domnul Kozak, ce ține de „Memorandumul Kozak”, dar atunci a fost un alt context politic, a fost un alt context regional și un alt context global”, a declarat șeful Legislativului.

„Noi acum suntem Republica Moldova mult mai puternici la nivel internațional prin aliații pe care-i avem. Noi avem și o cooperare extraordinară, inclusiv prin aliații pe care-i avem, Ucraina, Georgia, cu țările din Uniunea Europeană, cu NATO, cu Statele Unite ale Americii”, a menționat Candu.

„Eu cred că putem avea și capacitățile, și înțelepciunea necesară ca să avem un dialog cu Federația Rusă, ca să găsim acel compromis pentru ca Federația Rusă să-și retragă ordonat munițiile, armamentul și efectivul militar de pe teritoriul Republicii Moldova”, a mai spus președintele Parlamentului.

Kozak este cunoscut în Republica Moldova pentru tentativa nereușită de federalizare a Republicii Moldova în anul 2003, în vederea rezolvării conflictului transnistrean.

Citește pe realitatea.md