Andrian Candu: Fermierii vor putea beneficia, din 2019, de impozit unic în agricultură

Fermierii vor putea beneficia, din 2019, de impozit unic în agricultură. La prima etapă va fi realizat un proiect-pilot în acest sens. Despre acest lucru a anunțat președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a început o serie de întrevederi cu agenții economici pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

La prima întâlnire au participat antreprenori din Nisporeni, Ungheni și Strășeni.

"Noi am vrea ca toți agenții economici să fie în fața legii egali, nu e normal când o companie plătește impozit și alta nu plătește. Dacă ar fi primit impozitul unic noi multe lucruri le-am rezolva mai ușor", a declarat Ion Chilianu, agricultor.

"Poate o să reușim ca începând de la întâi ianuarie 2019 deja să avem alt fel de impozit, măcar să începem să pilotăm așa cum am făcut-o odată în 2001, 2002 pentru zona de sud", a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Agricultorii au abordat și problemele cu care se confruntă la export în UE. Aceștia spun că transportatorii nu vor să ia comenzi pentru distanțe mici, cum ar fi România sau Polonia.

"Tot e cu autovehiculele acestea mari, care se duc la prima cerință, unde e mai departe. În Ungheni avem calea ferată europeană, cândva noi ne foloseam de ea", a spus Nicanor Buzovoi, președintele Asociației producătorilor de cereale din Republica Moldova.

Ministerul Economiei și Infrastructurii dă asi...

Citește pe publika.md