Andrian Candu: Legislația electorală va fi analizată pentru a evita posibile situații de invalidare a alegerilor

Comisia parlamentară juridică a fost împuternicită să analizeze legislația electorală pentru a identifica soluții care ar exclude interpretarea anumitor noțiuni ce pot duce la posibile situații de invalidare a alegerilor viitoare. Despre acest lucru a anunțat președintele Parlamentului Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, Comisia juridică va prezenta un raport final și eventualele recomandări până la mijlocul lunii septembrie.

"Știm că este o problemă, avem decizia a câtorva instanțe de judecată. Pe de o parte, trebuie să respectăm decizia instanței, fiindcă decizia instanței este o lege, pe de altă parte - e un subiect politic care a adus prejudicii de imagine Guvernării, Partidului Democrat și Republicii Moldova în general, și în fața partenerilor externi și în fața societății.

Este un subiect care este dezbătut pe larg ultimele două săptămâni și merită să analizăm mai mult subiectele legate atât de legislație, noțiunile care sunt în legislație, că vorbim despre agitație electorală sau de ziua alegerilor, ziua tăcerii, că vorbim despre folosirea rețelelor sociale, proporționalitatea unor sancțiuni aplicate de instanța de judecată, etc.

Parlamentul a susținut inițiativa de a împuternici, de a solicita Comisiei Juridice, atrăgând expertiză locală și internațională, să analizeze subiectul în următoarele 60 de zile și la mijlocul lunii septembrie să vină cu un raport și eventual...

Citește pe publika.md