Andrian Candu susține că pentru analiza legislației electorale ar putea fi invitați experți de la Consiliul Europei și de la Facebook

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că pentru efectuarea analizei legislației electorale, de care se vor ocupa membrii Comisiei juridice, numiri și imunități în următoarele două luni, ar putea fi invitați experți de la Consiliul Europei și de la Facebook. Președintele Legislativului susține că probabil actualul Cod electoral este învechit și nu mai corespunde realităților de azi.

„Sunt foarte multe semne de întrebare la ceea tot ceea ce înseamnă legislația electorală anume din perspectiva unor elemente ca agitația, electorală, ziua alegerilor, ziua tăcerii și, probabil, ca să nu mai ajungem într-o asemenea situație la alegerile parlamentare, este bine ca noi să clarifică”, a declarat Andrian Candu în seara aceasta, la emisiunea Moldova în Direct de la postul Moldova 1.

„În multe state occidentale nu există această zi a tăcerii. Există restricții cu privire la agitația electorală doar în secțiile de vot sau în apropierea lor. Foarte multe state, inclusiv SUA, nu înțeleg de ce noi avem nevoie de această zi a tăcerii”, a mai spus Andrian Candu.

Președintele Parlamentului susține că foștii candidați la alegerile locale noi din Chișinău, Andrei Năstase și Ion Ceban, vor putea să vină la ședințele Comisiei parlamentare și să susțină pledoarii, expunându-și punctele lor de vedere cu privire la actuala legislație electorală.

Candu a menționat că membrii Comisiei vor v...

Citește pe realitatea.md