Antonio Banderas îl va interpreta pe Pablo Picasso într-un serial de televiziune și într-un film

Antonio Banderas îl va interpreta pe Pablo Picasso într-un serial de televiziune despre viața pictorului și într-un film care prezintă perioada de 33 de zile în care artistul a lucrat la tabloul „Guernica”, scrie AFP.com.

Serialul de televiziune, „Genius Picasso”, va avea 10 episoade și va fi realizat de Ron Howard, iar filmul va fi regizat de Carlos Saura, care va contribui și la scenariu.

Antonio Banderas și Pablo Picasso s-au născut în același oraș din Spania, Málaga.

Actorul, în vârstă de 57 de ani, a spus că se așteaptă să fie criticat pentru interpretarea pictorului. „Cu cineva ca Picasso, indiferent de cât de bine interpretezi, vei fi criticat”, a spus Banderas.

Antonio Banderas a povestit că a cunoscut-o pe fiica lui Picasso, Paloma, atunci când a ajuns pentru prima dată în Los Angeles, iar ea i-a spus că vorbește cu același accent ca tatăl ei.

Actorul a mai spus că petrece cinci ore pe zi la machiaj, înainte de a începe filmările.

Serialul, care va fi difuzat de National Geographic Channel, filmat parțial în Budapesta, nu prezintă cronologic viața pictorului. „Mergem înainte și înapoi prin evenimentele din viața lui. Începem cu bombardamentul din Guernica”, a spus Banderas.

Actorul a mai spus că cea mai mare provocare în interpretarea lui Picasso este aceea de a reuși să îl înțeleagă pe artist, atât cu privire la alegerile sale politice și artistice, cât și la relaț...

Citește pe jurnal.md