Averea la început de mandat a doi membri CSM, profesori de drept la ULIM

Averea la început de mandat a doi membri CSM, profesori de drept la ULIM
Foto: www.zdg.md

Ion Postu și Serghei Țurcan, cei doi colegi de la Facultatea de Drept a Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), aleși în decembrie 2017 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul profesorilor de drept, declară venituri și proprietăți modeste la început de mandat.

Serghei Țurcan declară pentru 2017 un salariu 90 459 de lei la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. Alți 26 491 de lei constituie salariul la Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor din cadrul CSM, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, Academia de Administrare Publică și Consiliul Național pentru Acreditare și Atestare. Cu 3 964 de lei Serghei Țurcan a fot remunerat în 2017 de Serviciul de Informații și Securitate al R.

Moldova. Soția membrului CSM, care lucrează ÎM Moldcell S.A., a obținut un venit care depășește de două ori salariul acestuia și constituie 226 246 de lei. 2 283 de lei au intrat în bugetul familiei Țurcan drept venituri din depunerile financiare la Banca Comercială Mobiasbanca Groupe Societe Generale SA.

Citește pe zdg.md