Avertismentul șefului Tesla: Inteligența artificială, unul dintre cele mai mari pericole la adresa umanității

Elon Musk avertizează, în cadrul unei adunări a guvernatorilor Statelor Unite, că aceștia ar trebui să fie preocupați de potențialul pericol prezentat de evoluția inteligenței artificiale, și cere un document de reglementare care să ghideze dezvoltarea puternicei tehnologii, potrivit Wall Street Journal.

În cadrul unei întâlniri a Asociației Naționale a Guvernatorilor din Statele Unite, ce a avut loc sâmbătă în Rhode Island, directorul executiv al companiei Tesla Inc. și al companiei, producătoare de rachete, Space Exploration Technologies Corp, a prezentat mai multe scenarii devastatoare cu privire la evoluția inteligenței artificiale. Acesta susține că inteligența artificială va amenința toate job-urile umane și că ar putea porni chiar și un război.

„Este cel mai mare risc cu care ne confruntăm ca și civilizație”, a spus el.

Elon Musk a fost vocal în legătură cu îngrijorarea față de inteligența artificială și a ajutat la crearea grupului de cercetare non-profit OpenAI, care țintește spre dezvoltarea sigură a tehnologiei.

Acesta a sugerat guvernatorilor că trebuie formată o instituție de reglementare pentru a urmări evoluția rapidă a inteligenței artificiale.

„În acest moment, guvernul nu are nici măcar perspectiva formată în ceea ce privește această tehnologie. Odată cu conștientizarea, oamenilor le va fi teamă, așa cum ar trebui să le fie”, a adăugat Elon Musk.

Susținător...

Citește pe independent.md