BERD sprijină Guvernul în realizarea proiectelor investiționale

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Francis Malige, Directorul General pentru Europa de Est și Caucaz a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Oficialii au avut un schimb de opinii privind proiectele investiționale de importanță națională preconizate pentru anul 2018, precum și despre impactul reformelor promovate de Guvern asupra dezvoltării economice a țării. În context, au fost abordate proiecte ce țin de infrastructura drumurilor, transporturi, energetică, apă și canalizare, dezvoltare economică.

Șeful Executivului a exprimat gratitudine pentru suportul acordat de BERD și s-a referit la agenda guvernamentală, care are pe cap de listă prioritară implementarea cu succes a reformei administrației publice centrale, inclusiv pentru a spori capacitatea instituțiilor de a utiliza eficient asistența externă. „Noi privim toate reformele în complexitate, deoarece avem toată convingerea că doar mergând în paralel cu reforme pe toate dimensiunile putem obține rezultate care vor duce la dezvoltarea social-economică a statului”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, Francis Malige a apreciat eforturile guvernării și curajul de a promova reforme pe mai multe segmente concomitent, evidențiindu-le pe cele care vin să susțină mediul de afaceri. În context, Directorul BERD pentru Europa de Est și Caucaz a reiterat deschiderea de a oferi suport în realizare...

Citește pe gov.md