Bonusuri pentru grădinițe. Peste 1600 de angajați vor primi un supliment la salariu de 50 la sută

Până la sfârșitul anului, peste 1600 de angajați din instituțiile preșcolare din municipiul Chișinău, vor primi un supliment la salariu de 50 la sută. Pentru asta, în bugetul municipal au fost găsite mijloace financiare în valoare de peste 3,5 milioane de lei.

Cei care vor primi premiu sunt bucătarii, ajutorii de bucătari, dădacele și ajutorii de educatori. În prezent, salariile lor încep de la o mie de lei și, în funcție de studii și experiență, pot ajunge până la 1600 de lei.

Suplimentul pe care îl vor primi angajații variază între cinci sute și opt sute de lei. Totuși, consilierii liberali au declarat că ei ar dubla premiile.

"Propunem cu o sută de procente majorare", a spus consilierul PL, Ion Cebanu.

Acest lucru însă nu este posibil, din cauza lipsei de mijloace financiare.

"Noi am calculat resurse doar pentru suma din proiect. Alte resurse noi nu avem, de aceea noi propunem numai suma de trei milioane."

Consilierii spun, că datorită acestor suplimente la salarii, angajații din grădinițe vor fi motivați să muncească. Asta mai ales că multe instituții preșcolare duc lipsă de angajați. Unii consilieri au declarat că astfel de inițiative ar trebui să fie pe termen lung.

"În contextul elaborării bugetului pentru 2018, cred că ar fi cazul să identificăm aceste grupuri de lucrători care au un salariu de nivelul bucătarilor, ca să le asigurăm un minim de venit pentru existență...

Citește pe publika.mdTendințe