Bradul Guvernului a fost adus de la Suceava. Are peste 20 de metri și va fi împodobit cu 40.000 de beculețe

În premieră, Târgul de Crăciun va avea un stil european. Cele 5 zone vor include un carusel ca în filme cu 72 de locuri, cel mai mare patinoar din tara, un ‘sătuc’ al tradițiilor unde vor fi expuse diverse meșteșuguri și produse tradiționale.

De asemenea copiii vor putea sta de vorba cu Moș Crăciun în preajma bradului. „Ne-am propus să aducem peste 1500 de copii din internate, instituții unde se află copii cu nevoi speciale. Să creăm această atmosferă de Crăciun prin căsuțe, unde veți avea posibilitatea să cumpărați suvenire, dulciuri, vin fierbinte cu aromă de scorțișoară”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a spus că Pomul de Crăciun, instalat în preajma Palatului Național a fost adus din județul Suceava, fiind un cadou din partea Guvernului de la București. Acesta are o înălțime de peste 20 de metri și va fi împodobit cu 40.000 de beculețe și 350 de figurine. Costând 8 milioane de lei, Târgul de Crăciun din Chișinău se va deschis pentru o lună începând cu 15 decembrie. Este pentru prima dată când Guvernul se implică în organizarea sărbătorilor de iarnă, în locul Primăriei capitalei, ca în anii precedenți.

Inițiativa a venit din partea Premierului Pavel Filip pentru a ajuta Primăria.

Citește pe tv8.mdTendințe