Campania „Un doctor pentru tine”, etapa a II-a: Femeile de la sate vor beneficia GRATUIT de o testare mamografică

Femeile din localitățile rurale vor beneficia gratuit de testare mamografică, în cadrul celei de-a doua etape a programului „Un doctor pentru tine”. Noul program de screening mamar a fost lansat astăzi, în scopul prevenirii maladiilor oncologice și informării societății despre grupele de risc și tratamentele aplicate.

Autoritățile au achiziționat trei utilaje mobile care, în perioada octombrie – decembrie curent, se vor deplasa la Leova, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Cantemir și Nisporeni. De asemenea, a fost cumpărată și o mașină nouă de radiografie, pentru a asigura o mai bună acoperire a localităților cu examene radiografice gratuite.

Premierul Pavel Filip, care a participat la lansarea etapei a II-a a campaniei, a prezentat bilanțul programului „Un doctor pentru tine”. „Am văzut că oamenii sunt foarte mulțumiți. Aproximativ 20 de mii de persoane au fost deja examinate. Îmi pare bine că s-a reușit prevenirea unor boli mai grele. Sunt foarte mulți care au fost salvați prin intermediul acestei campanii”, a menționat Pavel Filip.

Medicii prezenți la eveniment s-au pronunțat pentru extinderea campaniei, cu implicarea specialiștilor din teritoriu, pentru a îmbunătăți calitatea asistenței oferite.

În discuții, șeful Executivului s-a referit și la reformele din domeniul sănătăți: reforma sănătății publice, a asistenței medicale primare și cea spitalicească. „Campania „Un doctor ...

Citește pe ziarulnational.md