Capsula Soiuz a aterizat de urgență în Kazahstan. Vladimir Putin va primi un raport complet despre aceasta

Vestea despre incident a fost făcută de un comentator de la NASA.

"La prima fază de separare a treptelor navetei a apărut o problemă la unul dintre motoarele auxiliare. Putem confirma în acest moment că echipa a început să coboare în modul balistic și va efectua o aterizare precisă", subliniază oficiali NASA.

Președintele rus Vladimir Putin va primi un raport complet despre aterizarea forțată a capsulei Soiuz, lansată joi într-o misiune spre Stația Spațială Internațională (ISS) de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Administrației prezidențiale de la Kremlin, informează TASS.

"Desigur, președintele va primi toate informațiile necesare. Slavă Domnului, astronauții sunt în viață, potrivit informațiilor pe care le primim, iar acesta este cel mai important lucru", a precizat Dmitri Peskov într-o conferință de presă.

"Este bine că sistemele de securitate și echipajul s-au comportat într-o manieră corespunzătoare", a adăugat oficialul rus.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin nu a precizat dacă directorul Agenției spațiale ruse (Roscosmos), Dmitri Rogozin, și vicepremierul Iuri Borisov vor fi persoanele care vor prezenta acel raport complet în fața președintelui Federației Ruse.

"Este clar faptul că Rogozin este ocupat acum: trebuie să primească informațiile și să le analizeze", a mai spus Dmitri Peskov.

Capsula Soiuz MS-10 a efectu...

Citește pe radiochisinau.md