Care au fost mizele deciziei de invalidare a alegerilor de la Chișinău? Dan Dungaciu: „Se încearcă transnistrizarea Moldovei”

Miza politică, respectiv menținerea binomului la guvernare și după alegerile parlamentare, este, de fapt, geopolitică. Invalidarea alegerii primarului de Chișinău și menținerea unei stări de război cu UE din partea Chișinăului nu face decât să confirme că sarcinile ultime ale binomului sunt geopolitice, respectiv „soluționarea“ chestiunii transnistrene care astăzi nu se poate face decât în favoarea Federației Ruse.

Scopul principal, sugereaza Dungaciu, ar fi transnistrizarea, care se pregătește, treptat, sub ochii noștri: cedările masive de suveranitate ale RM în raport cu Transnistria, validarea prezenței armatei ruse în RM prin recenta rezoluție votată la ONU prin care, de fapt, se legalizează trupele ruse. „Transnistrizarea, care se numește la Chișinău „reintegraria țării“ se poate face. Moscova știe bine asta – doar cu o majoritate consistentă la Chișinău capabilă să modifice legislația deja votată și să impună una nouă, adecvată „reintegrării“.

Binomul Plahotniuc-Dodon plus independenții vor fi aceea majoritate. Aceasta este miza lor reală, asumată, interiorizată, nu „integrarea europeană“. Soluționarea chestiunii transnistrene ar fi pentru ei câștigarea atât al biletului de intrare în istorie, cât și celui care le asigură onorabilitatea de azi. Așa se explică și tăcerile stupefiante ale Federației Ruse, aparent inexplicabile, și menajamentele lui Igor Dodon față de guv...

Citește pe tv8.md