“Carnea de laborator” ar putea ajunge în vânzare până la sfârșitul anului 2018

BUCUREȘTI, 13 mar — Sputnik, Octavian Racu. În viitorul apropiat, carnea animalelor crescute la ferme ar putea fi înlocuită cu o carne cultivată în laborator. Aceasta ar putea ajunge în meniurile restaurantelor până la sfârșitul acestui an, declară unul din producătorii, potrivit The Independent.

Produsele animale in vitro, denumite uneori "carne curată", sunt fabricate din celule stem recoltate prin biopsie de la animale vii, care sunt apoi cultivate într-un laborator în decursul mai multor săptămâni.

Primul produs pentru consumul uman va fi accesibil peste câteva luni, potrivit lui Josh Tetrick, directorul general al companiei JUST, care se ocupă de producerea "cărnii curate".

"Pepite de pui, cârnați și foie gras create artificial ar putea ajunge pe masa restaurantelor din SUA și Asia până la sfârșitul anului 2018", a declarat el pentru CNN.

Cu toate acestea, afirmă el, există o anumită o reticență a publicului în ceea ce privește înlocuirea cărnii naturale cu una cultivată în laborator.

Poziția sa este împărtășită și de compania "Mosa Meat", al cărui laborator se află la Universitatea din Maastricht din Olanda și care anunțase despre obținerea primului hamburger din carne cultivată artificial.

Directorul științific al companiei, profesorul Mark Post afirmă că procesul de obținere a tuturor aprobărilor ar putea întârzia pentru câțiva ani distribuirea noului produs.

Acesta ...

Citește pe ro.sputnik.md