Cartel între casele media deținute de Plahotniuc și Dodon; Val Butnaru: „Șantajează agenții economici să nu plaseze publicitate la Jurnal TV”

În timp ce studiile de audiență independente arată că Jurnal TV este lider în topul preferințelor telespectatorilor, știrile de la ora 19:00 fiind cele mai urmărite în capitală, agenții economici sunt șantajați să nu-și plaseze publicitatea la postul nostru de televiziune. Schema este pusă la cale de casele de vânzări de publicitate care sunt controlate de Plahotniuc și Dodon.

Declarațiile au fost făcute aseară la Cabinetul din Umbră de către directorul Jurnal Trust Media, Val Butnaru, care i-a îndemnat pe agenții economici să nu cedeze acestor presiuni.

„În aceste zile are loc constituirea unui cartel pe piața de publicitate. O casă de vânzări care îi aparține lui Plahotniuc s-a asociat neoficial cu o casă de vânzări care îi aparține lui Dodon. Aceste două case de vânzări șantajează clienții publicitari și agențiile de publicitate cu faptul că, dacă vor plasa publicitate la Jurnal TV, nu vor avea reduceri fabuloase pe care le practică Casa Media a lui Plahotniuc, de exemplu.

Am un îndemn către agenții economici. Nu vă temeți. Plasați publicitate acolo unde vă îndeamnă simțul practic. Plasarea de publicitate la Jurnal TV este exact în interesul dvs. O să fie greu, dar dacă depășiți frica, o să câștigăm și noi, și voi. Ei urmăresc nu doar să micșoreze cota noastră de publicitate. Ei vor să ne distrugă economic și să ne aducă la faliment, iar când să se întâmple acest lucru, s...

Citește pe jurnal.md