Ce este aplicația „This is Your Digital Life”, testul de personalitate care colecta datele de pe Facebook

La secțiunea centrul de ajutor, oricine are cont la Facebook poate să știe dacă este una dintre victime, menționează Digi24.

„Îl avem aici pe utilizatorul Razvan, logat cu contul lui de Facebook, iar platforma se uita în istoric, dacă, a avut instalată aplicația "This is your digital life", aplicația de la care a pornit tot scandalul sau daca prietenii acestuia au avut acces la aplicația respectiva”, afirmă Bogdan Botezatu - specialist amenințări informatice Bitdefender.

Aplicația putea folosi datele utilizatorului, dar și pe cele ale prietenilor din lista sa.

„Exista o permisiune care se cheama "Friends of friends", practic informațiile mele sunt vizibile pentru prietenii mei, dar și pentru prietenii prietenilor mei”, spune Bogdan Botezatu, specialist amenințări informatice Bitdefender.

Scurgerile de date confidențiale nu sunt însă motiv de îngrijoare pentru tinerii care stau cu orele pe Facebook.

This is Your Digital Life era o aplicație de tipul test de personalitate, creată în 2014 de către un cercetător academic, Aleksander Kogan. Acesta a plătit aproximativ 270.000 de persoane care să facă acest test. Conform unor notificări trimise utilizatorilor, aplicația a fost înlăturată de pe platformă în 2015, scrie Playtech.

Aplicația reușea să colecteze nu doar datele celor are o foloseau, ci și pe ale prietenilor acestora, din cauza regulilor nu foarte restrictive impuse de F...

Citește pe radiochisinau.md