Ce le lipsește femeilor care tolerează violența în familie?

Ce le lipsește femeilor care tolerează violența în familie?
Foto: sputnik.md

Femeile din țara noastră acceptă violența față de ele din motiv că le lipsește curajul de a se adresa organelor abilitate și a cere ajutor, a menționat vicepreședintele Partidului Democrat Valentina Strata în cadrul unui interviu realizat în studioul de radio Sputnik Moldova.

"Femeilor le lipsește curajul de a vorbi și a cere ajutor organelor abilitate, primarului, asistentului medical ș.a. Aceste femei trebuie încurajate, să știe că au la cine apela și că nu trebuie să tolereze violența. În Republica Moldova sunt mai multe centre de plasament și consiliere pentru susținerea victimelor violenței în familie, locuri unde aceste persoane se pot refugia și beneficia de ajutor", susține Valentina Stratan.

Totodată, un rol important îi revine Ministerului Afacerilor Interne, care deja depune eforturi considerabile în acest sens.

"La indicația ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, în fiecare localitate din Republica Moldova, unde există un post de poliție, este amenajată câte o cameră unde victima se poate adăposti până când organele abilitate acționează", mai spune deputatul.

Totodată, Valentina Stratan susține că nu este o rușine să îți declari propriul soț violent, ci este mult mai grav să tolerezi o astfel de atitudine.

Totodată, deputatul menționează că în fiecare școală există un consiliu antiviolență, unde copiii sunt îndemnați să spună dacă în familie există violență. D...

Citește pe sputnik.md