Ce se va întâmpla dacă Dodon îl va refuza a doua oară pe Sturza la șefia ministerului Apărării

În cazul în care președintele Igor Dodon va refuza și a doua oară să semneze decretul privind numirea lui Eugen Sturza în calitate de ministru al Apărării, atunci această împuternicire ar putea fi transferată următorului în ierarhia puterii, adică lui Andrian Candu.

O declarație în acest sens a fost făcută de liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și fostul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru.

„Situația se repetă. În cazul cu Valeriu Munteanu, deci, la un moment dat, Guvernul s-a oprit și nu a repetat această candidatură. Eu cred că de data aceasta Partidul Democrat va merge până la capătul procedurii – fie prin intenția de a crea un precedent și de a-l lipsi pe președintele rebel Dodon de orice împuterniciri sau orice posibilități de a stopa procesul de guvernare a țării, inclusiv pe domeniul împuternicirilor explicite ale președintelui ce se referă la funcția de Comandant suprem al Forțelor Armate”, a declarat Cibotaru într-un interviu pentru Europa Liberă.

Acesta declară că, în cazul în care Dopdon va refuza candidatura propusă de Guvern pentru a doua oară finalitatea acestui proces poate să se încheie doar prin faptul că va fi aplicată explicația Curții Constituționale, prin care președintele, dacă refuză să numească Ministrul Apărării a doua oară, această împuternicire, cel mai probabil, va fi transferată următorului în ierarhia puterii în Republica Mo...

Citește pe independent.md