Cine ar putea fi noul vicepreședinte al Autorității Naționale de Integritate

Actualul șef al Direcției Control venituri și proprietăți din cadrul Autorității Naționale de Integritate, Lilian Chișcă, ar putea fi noul vicepreședinte al instituției. Asta după ce membrii Consiliului de Integritate au validat rezultatul concursului pentru funcția de director adjunct al ANI.

Potrivit președintelui ședinței, Oleg Efrim, singurul candidat rămas în cursă a fost declarat câștigător și va fi propus șefului statului pentru numirea în funcție.

În cadrul unei ședințe închise, membrii consiliului au discutat rezultatul candidatului în urma testării la detectorul de minciuni. La întrunire a participat și specialistul poligraf care a răspuns la întrebările reprezentanților Consiliului de Integritate al ANI.

„A fost o ședință închisă și nu pot să vă spun ce am discutat. A fost invitat specialistul poligraf pentru a afla răspunsul la unele întrebări care au apărut la membrii consiliului despre rezultatele testării la poligraf a candidaților la funcția de vicepreședinte ANI. Concluzia consiliului este că, candidatul a trecut testul poligrafului. Rezultatele concursului au fost validate. A fost declarat câștigător și consiliul va face propunere președintelui Republicii Moldova de a fi numit în funcția de vicepreședinte.

În cel mai scurt timp va fi pregătit dosarul așa cum prevede legea și va fi trimis la președinție”, a precizat Efrim.

Citește pe jurnal.mdTendințe