Comăneci: „Nu se înțelege importanța investițiilor în copiii ce vor să facă sport”

BUCUREȘTI, 10 oct — Sputnik, Georgiana Arsene. Jocurile de Vară de la Montreal, 1976: Nadia Comăneci obține primul 10 din istoria gimnasticii.

Nadia Comăneci spune că „ne-am obișnuit cu un sac de medalii" o perioadă mare de timp și, pe cale de consecință, „nu am apreciat pe atunci cât înseamnă asta pentru România". Fosta gimnastă spune că soluția pentru problemele de astăzi nu vine peste noapte și că o generație de gimnaști se formează în șase-șapte ani.

„Dar cred că aici, în țară, nu se înțelege importanța investițiilor în copiii care vor să facă sport", a explicat aceasta, potrivit zf.ro.

Aceasta este de părere că interesul pentru sport a scăzut proporțional cu diminuarea numărului sălilor de sport și își amintește că, atunci când a pornit pe acest drum, a făcut-o fiindcă avea lângă casa din Onești o sală de sport.

„Nu mai există săli de sport la fel de multe, de aceea nici interesul pentru sport nu mai este același. Ne așteptăm ca rândul rezultatelor bune să se subțieze, pentru că nu s-a mai plantat sămânța necesară pentru performanțe", a explicat Nadia Comăneci, adăugând că mulți antrenori au plecat din România pentru că aici nu sunt plătiți la valoarea lor și că, pe lângă asta, mai este vorba despre infrastructură și dotări.

Mai mult, aceasta a explicat că încearcă să găsească soluții pentru ca oamenii să înțeleagă cât este de important sportul și că a constatat că acei...

Citește pe ro.sputnik.md