Conchita Wurst a anunțat că are HIV: Sunt seropozitiv de mulți ani

Conchita Wurst a anunțat că are HIV: Sunt seropozitiv de mulți ani
Foto: www.publika.md

Conchita Wurst a anunțat că are HIV. Artistul travestit a făcut această dezvăluire duminică seară prin intermediul unui mesaj publicat pe contul său de Instagram, scrie libertatea.ro.

"Sunt seropozitiv de mulți ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a amenințat că va face publică această informație de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria și de a-mi influența viața din cauza acestui lucru", a scris cântărețul austriac în mesajul său online.

Conchita Wurst, în vârstă de 29 de ani, a mai spus că a primit tratament medical imediat după diagnosticare, că sarcina virală din organismul său se află de mulți ani sub nivelul de detectare și că, din acest motiv, nu poate să transmită virusul altor persoane.

"Sper să ofer curaj altor oameni și să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV", a adăugat artistul.

"Să îți anunți singur homosexualitatea e mai bine decât atunci când un terț o anunță în locul tău! Pentru fanii mei: informația despre statutul meu de persoană pozitivă cu HIV poate că este nouă pentru voi – însă starea mea de sănătate nu e o noutate. Din punct de vedere medical sunt bine și sunt mai puternică, mai motivată și mai eliberată ca niciodată. Vă mulțumesc pentru sprijinul vostru", ...

Citește pe publika.md