Congres anti-LGBT. La Congresul Mondial al Familiei, Igor Dodon a menționat că marșurile organizate de comunitatea LGBT „ar trebui scoase în afara legii”

Pentru participanți a fost întins un covor roșu. Rând pe rând, la Palatul Republicii și-au făcut apariția oficiali din Rusia, preoți din toată Moldova, dar și politicieni de la Chișinău. Șeful statului a fost însoțit de prima doamnă, iar la un moment dat cei doi defilat ținându-se ușor de mână. Cuplul prezidențial a așteptat ca militarii din garda de onoare să le deschidă ușile.

Dodon a ținut, mai apoi, un discurs de la tribună, în care a criticat minoritățile sexuale.

„Fiecare copil trebuie să fie educat doar în familie, iar familia este exclusiv o alianță dintre un bărbat și o femeie, o mamă și un tată. Organizarea evenimentelor minorităților sexuale și al altor manifestări, care contribuie la răspândirea imorale trebuie condamnate, poate chiar scoase în afara legii”, Igor Dodon, Peședinte RM

Au urmat și alte discursuri, iar mesajul de bază era similar cu cel transmis de șeful statului.

„Familia se constituie prin căsătorie, adică prin legătura de bună voie și pentru toată viața dintre un bărbat și o femeie”, Preasfințitul Ioan, reprezentantul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove

Mesajul celor de la tribună a fost susținut și de unii participanți la congres.

„Avem diverse situații în țară, dar cel mai important este că noi deja vorbim despre acest lucru. Căutăm soluții și încep să apară idei.”

„Îmi place aicea, cum merge congresul, spune totul omenește. Eu respect...

Citește pe tv8.md