Constatarea făcută de Valeriu Munteanu: „Moldovenismul civic a fost pretextul pentru lupta împotriva integrării europene. Năstase nu vrea altceva decât Voronin și Dodon...”

Candidatul Partidului Liberal (PL) la funcția de primar general, Valeriu Munteanu, susține că liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, nu ar fi proeuropean.

„Moldovenismul civic a fost scuza servită pentru alianța dintre „luptătorii anticorupție” gen Andrei Năstase și reprezentanții forțelor revanșarde imperiale ruse Renato Usatîi și Igor Dodon, cunoscuți ca niște icoane ale cinstei și integrității. A fost și justificarea atacurilor purtate împreună cu Dodon și Renato împotriva forțelor românești și europene, în primul rând Partidul Liberal”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook, în contextul comemorării celor 206 ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus.

În același context, Munteanu spune că moldovenismul civic a fost pretextul pentru lupta împotriva integrării europene.

„Andrei Năstase, aflat la televiziune împreună cu prietenii săi, „moldovenii civici anticorupție” Renato Usatîi și Igor Dodon, a anunțat „punerea batistei pe țambalul integrării europene”. Andrei Năstase nu vrea altceva decât Voronin și Dodon, spre bucuria lui Vladimir Vladimirovici Putin”, afirmă acesta.

„Eu, Valeriu Munteanu, nu mă declar proeuropean. Eu sunt, am fost și voi rămâne un european adevărat. Eu nu mă declar proeuropean pentru că eu m-am născut european; eu sunt român basarabean, născut în Europa și niciodată nu m-am simțit altfel. Dacă și dumneavoastră simțiți la fel...

Citește pe ziarulnational.md