Corina Crețu: Reformele din Moldova sunt recunoscute la Bruxelles

Proiectele și inițiativele pentru dezvoltarea regiunilor țării și evoluția relațiilor Republica Moldova-Uniunea Europeană au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și Comisarul European pentru Politica Regională, Corina Crețu. Oficialul întreprinde o vizită la Chișinău în perioada 17-19 mai, la invitația premierului, transmite Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Prim-ministrul Pavel Filip a menționat caracterul sincer și constructiv al discuției cu Comisarul Corina Crețu și i-a mulțumit pentru că a acceptat invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova. „Suntem mereu deschiși să primim în ospeție prieteni. Fiecare întrevedere, inclusiv această vizită a doamnei Comisar, ne vorbește despre faptul că relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană devin tot mai complexe”, a spus Pavel Filip, citat de Moldpres.

Referitor la inițiativele regionale, oficialii au vorbit despre programele de aprovizionare cu apă și canalizare, de eficiență energetică a clădirilor publice, de reabilitare a drumurilor regionale și locale, de gestionare a deșeurilor solide. În mod special, au fost relevate rezultatele proiectului „Construcția infrastructurii de Aprovizionare cu Apă și Canalizare” și ale celui privind eficiența energetică.

„În urma implementării acestora, peste 200 mii de cetățeni din 22 de localități vor beneficia de apeducte nou construite sau rea...

Citește pe 24h.md