Cu ce mașină Dodon a venit la Congresul Familiei și ce a spus despre șoferul care ar fi vinovat de accidentul de duminică

La o săptămână de la accidentul în care mașina președintelui a fost făcută zob, astăzi șeful statului a coborât dintr-un nou bolid de clasa lux, dar cu numere de înmatriculare de model vechi. Întrebat despre noua mașină, Igor Dodon a fost scurt în declarații.

„Ceea ce au pus la dispoziție Serviciul Protecție și pază de stat, cu aceea am venit. Vă mulțumesc și mergeți la congres, va fi interesant…”, Igor Dodon, Președintele R. Moldova.

De la directorul SPPS am aflat că automobilul este mai vechi și a fost luat din garajul Cancelariei de Stat.

„Mașina nu este procurată recent. Automobilul se afla la dotarea bazei Cancelariei de Stat și la momentul de față a fost repartizat pentru domul președinte. Dar care a fost prețul ei și când a fost procurată? Aceste detalii nu le cunosc. Pot să vă spun că doar automobilul este din 2014 anul producerii”, Anatalie Golea, director interimar, SPPS.

Cât despre șoferul camionului, Dodon a spus că, deocamdată, nu a discutat cu el și că se va expune abia după ce va vedea rezultatele anchetei.

„Eu nu vreau să insist în privința asta. El tot e familist. Are un copil mic. Nici din partea mea și nici din partea familiei mele nu am înaintat pretenții și nici nu vom înainta”, Igor Dodon, Președintele R. Moldova.

Șoferul se află, în continuare, la spitalul raional din Strășeni. Directorul institutiei a declarat pentru TV8 că starea fizică și psihologic...

Citește pe tv8.md