Cum și-au început carierele actualii membri ai Guvernului! Primele locuri de muncă!

Chiar dacă în prezent dețin funcții de vicepremieri sau miniștri, actualii membri ai Guvernului și-au început activitatea profesională în funcții modeste. TRIBUNA vă propune un material din care veți afla care au fost primele joburi ale actualilor membri ai Guvernului.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și-a început activitatea profesională în 1991 la SA „Bucuria”. A ocupat pe rând funcțiile de șef de secție, inginer-șef, Director general adjunct pe probleme de producție și tehnologie, și Director general al S.A. „Bucuria”.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu indică ca prim job, în 1996-1997, manager vânzări la Glass Container Company; ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și-a început cariera în 1997 în calitate de inspector la Direcția de combatere a crimei organizate și corupție a IGP din Chișinău; ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc – în 1989 ca lector la Catedra de istorie politică la Universitatea de Stat din Moldova; ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari – în 1994 ca medic transfuziolog la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, iar ministrul Apărării, Eugen Sturza – în 2009 ca și consilier al ex-Prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat.

Totodată, vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, în 1989 și-a început activitatea în Ministerul de Externe; vicepremierul pentru re...

Citește pe tribuna.md