De ce Plahotniuc l-a propus pe Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării? Argumentul lui Leancă

Astăzi, liderul PPEM, Iurie Leancă a susținut un briefing în cadrul căruia a abordat subiectul nominalizării vicepreședintelui PPEM, Eugen Sturza, la funcția de ministru al Apărării. Leancă i-a cerut lui Dodon să respecte legea și subliniat că nu ar exista niciun motiv pentru care acesta să respingă candidatura lui Sturza la funcția de ministru al Apărării.

„Noi PPEM, l-am propus pe Eugen Sturza pentru această funcție pornind de la calitățile și experineța sa. În urma unor discuții în cadrul Colaiției candidatura sa a fost acceptată, a fost propusă pentru această funcție și, în consecință, desemnată pentru funcția de ministru al Apărării. PPEM își asumă această responsabilitate, este gata să participe la actul guvernării în această perioadă deloc simplă pentru țară.

Totodată, noi, PPEM, îi cerem dlui Dodon să fie un președinte responsabil și să nu facă nimic altceva decât să respecte legea. Coaliția are toate drepturile legale să-și desemneze candidatul și nu există niciun motiv pentru care dl Dodon să respingă candidatura dlui Sturza”, a spus Iurie Leancă.

Citește pe zdg.md