De ce spicherul Andrian Candu și-a luat copilul de la Liceul „Orizont”: „S-ar putea să fiți foarte mirați de răspunsul meu”

Spicherul Andrian Candu susține că și-a retras copilul de la Liceul Teoretic „Orizont”, care a învățat primele două clase la filiala Buiucani, din rațiuni „pur de familie și personale”.

Oficialul le-a spus astăzi jurnaliștilor că „o să spună mai multe” lucruri la un moment dat.

„Sunt chestiuni pur de familie și pur personale. La un moment dat, o sa spun mai multe și s-ar putea să fiți foarte mirați de răspunsul meu. De aceea nu încercați să aflați mai multe decât ceea ce poate fi spus”, a declarat astăzi Andrian Candu la Parlament.

Menționăm că Andrian Candu și-a luat fiul cel mai mare din acest liceu la finele anului de studii 2017 - 2018. Potrivit unor surse, familia lui Candu ar fi plecat în Cehia, statul din care este originară soția sa.

Pe 6 septembrie curent, Serviciul de Informații și Securitate a reținut și expulzat în Turcia șapte angajați ai rețelei de licee „Orizont”, fapt care a fost criticat de mai multe organizații pentru apărarea drepturilor omului naționale și internaționale, pe motiv că operațiunea autorităților de la Chișinău ar fi fost, de fapt, o răpire de persoane și condamnarea lor la ani grei de închisoare în Turcia, la comanda regimului Erdogan.

Citește pe ziarulnational.md