Declarație surprinzătoare a lui Iurie Leancă! E vorba de participarea la următoarele alegeri

Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, nu exclude faptul că partidul ar putea accede în Parlament, dar și că PPEM ar face un bloc comun până la alegeri cu alte partide. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unui interviu pentru ziarul „Timpul”.

După cum informează TRIBUNA, Iurie Leancă spune că trebuie de revenit la imaginea de altădată.

„Totul va depinde de felul în care vom ști să ne reinventăm și să revenim la imaginea de altădată. Avem anumite funcții și pârghii și sper ca, prin acțiunile, pe plan intern și extern, să reușim să redăm cetățenilor nu doar încrederea în noi, dar și încrederea în viitorul european al acestui stat”, menționează liderul PPEM.sw2

De asemenea, Iurie Leancă spune că fără democrați nu se poate de construit o coaliție parlamentară.

„Acum lucrăm cu Partidul Democrat. Dacă mi-ar spune cineva că fără PD e posibil că creezi o coaliție parlamentară proeuropeană, aș zice că e un populist iresponsabil. Din 2009 încoace, orice coaliție majoritară proeuropeană i-a avut pe democrați drept parteneri”, a precizat politicianul.

Totodată, Iurie Leancă s precizat că dacă PPEM va fi dispus să creeze un bloc comun, va alege un segment de dreapta, dar cu siguranță nu o va face cu Platforma Demnitate și Adevăr.

„Democrații totuși sunt partid de centru-stânga, iar noi suntem partid de centru-dreapta. Dacă vom căuta parteneri de a cre...

Citește pe tribuna.md