Dezvăluiri la „Politica”. Renato Usatîi, martor în dosarul în care ar fi urmărit Vlad Plahotniuc

„Eu îmi permit să bănuiesc, dar nu este o concluzie, că se invocă o eventuală comitere a unei eventuale infracțiuni împotriva cetățenilor ruși, în afara teritoriului Federației Ruse. În cazul în care este vorba despre extrateritorialitate ar fi fost logic ca toate acțiunile să fie făcute în baza tratatelor internaționale sau convențiilor internaționale”, a declarat avocatul Vitalie Nagacevschi.

„Deci dumneavoastră nu credeți că Vlad Plahotniuc în urma acestui dosar pornit în Federația Rusă va fi introdus în baza Interpol”, a întrebat Natalia Morari.

„Este evident deoarece, ceea ce a făcut Federația Rusă este contrar principiilor generale ale dreptului de procedură penală și în cazul în care adopți hotărâri cu devierea de la prevederile procesual penale, unanim recunoscute la nivel european, este evident că Interpolul se refuză”, a răspuns avocatul.

În cadrul emisiunii, Renato Usatîi, a declarat că are statut de martor în unul din dosarele intentate în Rusia pe numele democratului Plahotniuc. Iar potrivit lui, Plahotniuc ar fi luat măsuri ca să evite răspunderea penală în Rusia: „Au depus de urgență cerere ca să le fie anulată cetățenia rusă și lui Plahotniuc și lui Costea „Barsetca” și la toată lumea, de ce? Băieții au înțeles că mâine poimâine pot fi trași la o parcare, și parcați pe vreo 20-30 de ani înainte”.

„Despre ce dosar este vorba puteți să ne spuneți, dacă nu este ...

Citește pe tv8.mdTendințe