Dodon renunță la proteste: Când până la declanșarea alegerilor parlamentare au rămas câteva luni, trebuie să evităm emoțiile

„Acum însă, când până la declanșarea alegerilor parlamentare au rămas doar câteva luni, trebuie să evităm emoțiile și dorința de a pedepsi Guvernul cu orice preț. Orice destabilizare socială sau revoltă poate produce victime și va pune sub semnul întrebării rezultatele alegerilor parlamentare, fie și anticipate”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totuși, șeful statului a avertizat că „orice răbdare are limite”.

„Guvernarea trebuie să renunțe la practicile de trișare a statului de drept și de compromitere a Constituției și a instituțiilor statului. Fiindcă și opoziția socialistă, și Președinția își rezervă dreptul de a face un apel la mobilizarea sutelor de mii de cetățeni pentru a pune capăt acestor fărădelegi și abuzuri constituționale”, a subliniat președintele țării.

Potrivit lui, guvernarea înțelege că se poate menține la putere doar prin abateri grave de la principiile democratice și ale statului de drept: „Este condamnabil că aceste derapaje ale guvernării sunt susținute de Curtea Constituțională”.

„Miniștrii numiți azi sunt lipsiți de legitimitatea cuvenită și vor intra în funcție cu prezumția vinovăției pentru modul în care au fost învestiți. Dar și pentru modul în care s-au manifestat în celelalte guvernări corupte”, a notat Dodon.

Amintim că, în calitate de președinte interimar al Republicii Moldova, șeful Legislativului, Andrian Candu, a semnat mierc...

Citește pe adevarul.ro