Dodon vrea ca transnistrenii să participe la alegerile parlamentare din 2018

Transnistrenii ar trebui să participe la alegerile din 2018 pentru parlamentul Republicii Moldova, este de părere președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, potrivit căruia o astfel de participare ar constitui “o fereastră de oportunitate” pentru reglementarea problemei transnistrene.

„Ținând cont de situația regionala, acum avem posibilitatea să avansăm în soluționarea aceste probleme”, a declarat Igor Dodon pentru postul rus Rossia 24, citat de Infotag, detaliind că, în opinia sa, o astfel de soluționare presupune două componente: rezolvarea problemelor vitale ale populației și reglementarea politică.

„Există doua etape ale reglementării. Prima etapa: 2017-2018, când trebuie sa soluționăm numeroasele probleme cu care se confruntă populația: pământuri, școli, comunicații, transport și altele. Am convingerea că vom face față acestor sarcini. A doua etapa: 2019-2020. Pentru început trebuie sa ne gândim cum sa facem în așa fel încât în 2018 populația Transnistriei să participe la alegerile pentru parlamentul Republicii Moldova, să aibă reprezentanții săi, iar apoi să soluționăm problema politica împreună cu ei”, a precizat Dodon.

În opinia sa, atât Chișinăul, cât și Tiraspol și-ar dori realmente să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă oamenii. „Despre aceasta am discutat la prima întrevedere cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, la 4 ianuarie. Apro...

Citește pe independent.md