Donald Trump l-a demis pe secretarul de stat, Rex Tillerson, pe Twitter. Mike Pompeo îl va înlocui

Președintele Donald Trump a făcut anunțul pe platforma de microblogging Twitter. „Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de Stat. Va avea o activitate formidabilă! Îi mulțumesc lui Rex Tillerson pentru activitate!”, a transmis Donald Trump.

„Gina Haspel va fi noul director al CIA, prima femeie numită în această funcție. Felicitări tuturor!”, a precizat Trump.

Mike Pompeo, Director of the CIA, will become our new Secretary of State. He will do a fantastic job! Thank you to Rex Tillerson for his service! Gina Haspel will become the new Director of the CIA, and the first woman so chosen. Congratulations to all!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 13, 2018

Rex Tillerson se află în prezent într-un turneu în Africa, pe care probabil îl va încheia mai devreme. În urmă cu câteva zile, Rex Tillerson a afirmat că Donald Trump a luat „de unul singur” decizia de a se întâlni cu liderul Coreeei de Nord, Kim Jong-Un, în contextul în care hotărârea a generat surprindere în Statele Unite, inclusiv în rândul funcționarilor de la Casa Albă.

În noiembrie 2017, Rex Tillerson a efectuat o vizită în România, unde a avut o discuție cu ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, și cu ambasadorul american la București, Hans Klemm.

Surse citate de cotidianul The New York Times afirmau la sfârșitul anului 2017 că Președinția SUA a elaborat un plan cu obiectivul înlăturării din funcți...

Citește pe tv8.md