Dorin Chirtoacă a cerut recuzarea judecătorului și a procurorului: „Lucrurile sunt absurde și au suport politic”

„Procurorul a comunicat că refuză să prezinte integral materialele din dosar și a prezentat selectiv câteva procese verbale de audiere ale lui Grozavu și Gamrețchi, care lipseau de la dosar. Cu alte cuvinte procurorul a refuzat să îndeplinească ceea ce a dispus instanța la ședința precedentă. Aceasta blochează și mai mult procesul și îl face pur și simplu inutil. În momentul în care o persoană acuzată nu are posibilitatea să vadă toate materialele dosarului, nu poate fi asigura dreptul la apărare și nu poate fi derulat procesul”, susține Dorin Chirtoacă.

Primarul suspendat a declarat că toate aceste lucruri au un substrat politic și se urmărește îndepărtarea sa de la Primărie.

De cealaltă parte, procurorul Dumitru Robu spune că apărarea înaintează diferite argumente neîntemeiate și că de fapt au fost prezentate toate probele care îl vizează pe inculpat: „Intenționat înaintează versiuni și argumente precum că nu e pus punctul și virgula .. ”

Primarul suspendat este bănuit de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată, dar și de prejudicierea bugetului municipal cu aproape 66 de milioane de lei. Acesta se declară nevinovat.

Citește pe tv8.md