Dorin Chirtoacă a recuzat atât judecătorul, cât și procurorul. Acuzatorul de stat: ”Sunt cereri abuzive”

Dorin Chirtoacă a recuzat atât judecătorul, cât și procurorul. Acuzatorul de stat: ”Sunt cereri abuzive”
Foto: www.realitatea.md

O nouă ședință de judecată a avut loc astăzi în dosarul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Avocații acestuia au recuzat atât judecătorul, cât și procurorul, pe motiv că nu ar fi prezentat toate materialele din dosarul în care este vizat Dorin Chirtoacă. Pe de altă parte, procurorul califică aceste acțiuni drept niște aberații, întrucât la materialele din dosar au fost atașate toate probele necesare.

Prin urmare, ședința de judecată a fost amânată, iar Dorin Chirtoacă a declarat că acuzatorul urma să prezinte integral materialele din dosar, însă, potrivit lui, acesta a adus doar câteva declarații ale lui Igor Gamrețki și Nistor Grozavu.

”Procurorul a refuzat să îndeplinească ceea ce a dispus instanța la ședințele anterioare. Asta blochează procesul... procurorul spune că nu am nicio atribuție la dosar cela din 2015 cu privire la falsificarea licitației, despre ce fel de foloase poate fi vorba? Că aici despre asta se vorbește. Care este sensul procesului atunci? De asta am cerut să fie încetat procesul pe acel dosar. Acum urmează a fi examinată recuzarea pe care am depus-o împotriva judecătorului și procurorului.

Sunt sigur că va fi respinsă, ca de fiecare dată. Scopul meu este să primeze legea, să existe un minim de lege sau cetățenii din RM să înțeleagă că nu există niciun fel de lege. Totul are un substrat politic, este evident”, a declarat Dorin Chirtoacă....

Citește pe realitatea.md