Dosarul de la Moscova pe numele lui Vlad Plahotniuc, FĂCĂTURĂ sau DOVEZI REALE? „În acea perioadă, Usatâi juca de partea lui Plahotniuc, împotriva lui Filat”

Comitetul de Anchetă al Federației Ruse a anunțat, pe 6 decembrie 2017, că a deschis un dosar penal pe numele liderului Partidului Democrat, aflat la guvernare în R. Moldova, Vladimir Plahotniuc, iar Judecătoria Basmalî de la Moscova a eliberat mandat de arest pe numele democratului.

Plahotniuc este acuzat la Moscova de omorul a cel puțin două persoane, săvârșit cu cruzime, într-un grup organizat, motivat de ură rasială politică, ideologică și etnică. Ieri, 11 ianuarie, au venit și detaliile din dosar, după ce Judecătoria Moscova a decis că mandatul de arestare emis de prima instanță pe numele lui Plahotniuc este legal.

Publicația rusă „Kommersant” a scris că Vladimir Plahotniuc ar fi comandat, în 2014, omorul liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatâi, unui grup criminal pe care tot el l-ar fi creat. Membrii acestui grup ar fi aflat adresa unde locuiește Usatîi, agenda sa zilnică, după ce l-ar fi monitorizat. Ulterior, aceștia ar fi făcut rost de arme și ar fi stabilit un plan de atac. Totuși, acest atentat nu a mai avut loc din motive neclare.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, susține că acest dosar este unul politic, Moscova încercând să-l șantajeze pe Vladimir Plahotniuc.

„Este evident că rușii continuă hărțuirea cu dosare politice împotriva lui Vlad Plahotniuc, în ziua în care, la Chișinău, președintele Parlamentului, An...

Citește pe ziarulnational.md