Dosarul invalidării, din nou în atenție. Dosarul de validare a alegerilor ar fi fost examinat de o judecătoare care a atins plafonul-limită de activitate de 65 de ani

Contactat de TV8, avocatul lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, a menționat că la baza cererii de revizuire se află o circumstanță pe care nu o cunoșteau în momentul când s-a judecat recuzarea magistraților de la CSJ. Mai exact, este vorba de faptul că un judecător din completul care a examinat cererea nu mai avea dreptul legal de a fi magistrat.

„Cu circa opt luni de zile înainte de a cea judecată dumneaei împlinise deja vârsta de 65 de ani și nu mai era în drept să exercite atribuțiile de judecător, or împotriva acestui fapt CSM i-a prelungit mandatul judecătorului dat până la numirea în funcție a altui judecător de la CSJ, în aceeași lună, peste o săptămână de zile parlamentul a numit în funcția de judecători la CSJ două persoane astfel, hotărârea CSM-ului prin care a fost prelungit mandatul s-a abrogat”, a spus Pavel Dumitru, avocatul lui Andrei Năstase.

Conform avocatului, judecătoarea Iuliana Oprea a continuat să activeze.

„Noi am făcut referire și la o hotărâre a curții Europene pentru Drepturilor Omului contra Moldovei prin care deja s-a constat această încălcare și s-a stabili că judecătorul căruia i-a expirat mandatul nu mai este în drept să exercite atribuțiile de judecător”, a menționat Pavel Dumitru, avocatul lui Năstase.

Am încercat să obținem un comentariu de la președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, tot el unul din cei trei magistrați care au fost ...

Citește pe tv8.md